Til forsiden
 
Udskriv siden

Rundvisninger på københavnske kirkegarde

Jeg tilbyder rundvisninger på københavnske kirkegårde. Det er omvandrende storytelling og til trods for omgivelserne, er det livsbekræftende historier fra levet liv der fortælles. På disse kirkegårde ligger der mange kendte personer fra kulturens, politikens, kunstens og historiens verden.

Hver rundvisning varer ca. 1 time og 30 minutter. 

Specialturer kan også arrangeres.

Er I en gruppe eller en forening med interesse for kultur og historie der gerne vil have en anderledes oplevelse er I meget velkommen til at kontakte mig.

Th. Stauning
Vilh. Hammershøi
Det røde hav

Vestre Kirkegård
Vestre Kirkegård er Danmarks største og er vel mest kendt for de mange prominente socialdemokrater der ligger her. Alle afdøde socialdemokratiske statsministre ligger her, men man finder også storkapitalister, gullaschbaroner, forfattere og kunstnere. Her ligger bl.a. Herman Bang, Tove Ditlevsen, Wilhelm Hammershøi, Carl Nielsen og Liva Weel.

Monument for Slaget på Reden 1801
Hans Jørgen Nielsen
Svend Auken

Holmens Kirkegård
Holmens Kirkegård blev oprindelig anlagt til søens folk og her er også et monument over de faldne fra slaget på Reden i 1801. Men her ligger også en del af de kendte malere og digtere fra Guldalderen. Man finder også kendte musikere og komponister og så Emma Gad, Troels Kløvedal og Svend Auken.

Gårdprædikant Clausen
Engel
Buster Larsen

Garnisons Kirkegård
Her finder vi masser af gravsteder for militærfolk. Her ligger de kendte generaler fra Treårskrigen og fra 1864, men her er også forfattere, billedkunstnere, skuespillere, erhvervsfolk og politiske personer. Og så er her en lykkelig romance fra det danske kongehus i kølvandet på Struenses fald.

Constantin Hansen
Storm P.
Monument af Rudolph Tegner

Frederiksberg Kirkegård
Frederiksberg er en kommune der i mange år har haft konservativt flertal. Det betyder at der ligger mange store konservative politikere her, men Frederiksberg er også Københavns teaterkvarter og her ligger mange af vores helt store skuespillere, bl.a. flere af stjernerne fra TV serien Matador. Men også forfattere som Adam Oehlenschläger og Herdis Møllehave ligger her ligesom Storm P. og Carl Th. Dreyer - den store filminstruktør.

Dan Turèll
H.C. Andersen
Ebbe Kløvedal Reich
Monument af Rudolph Tegner

Assistens Kirkegård
Kom med på en litterær rundtur i bøgernes verden, hvor vi møder forfattere som Dan Turèll. Søren Kierkegaard, Hans Scherfig og H.C. Andersen. Men vi møder ikke kun forfattere men også dem der udgiver deres bøger, forlæggere som Søren Gyldendal, Arnold Busck og G.E.C. Gad. Vi passerer også musikere, politikere, forbrydere og videnskabsfolk.


David Israel
Moritz Melchior

Den jødiske begravelsesplads i Møllegade
Det officielle navn på den jødiske kirkegård i Møllegade er Mosaisk Nordre Begravelsesplads. Det er en af Københavns ældste begravelsespladser, fra 1694. Den første der blev begravet var David Israel allerede i 1693. Hans sten står der endnu. Mange andre sten er forsvundet over årene, men de ligger der allesammen endnu. Vi kommer rundt om jødernes historie i Danmark og ser en del gravsteder for kendte personer, bl.a. forlæggeren Gerhard Bonnier og tobaksfabrikant Hirschsprung.

Klik på billederne for at se dem i større format