Til forsiden
 
Udskriv siden

Rundvisning til skulpturer og anden kunst i København

Alle der bevæger sig rundt i København ser dem uden rigtig at se dem - alle de mange skulpturer, statuer og mindesmærker der står der. Vi kender dem, men alligevel ikke.

Jeg laver rundturer til skulpturerne og fortæller historierne om dem. Hvorfor står de der? Hvem forestiller de? Hvem var kunstnerne? Hvem bestemte at de skulle stå netop der? Hvem betalte?
Alle disse spørgsmål besvarer jeg på forskellige rundvisninger af skulpturerne i København. Nogle er der for at mindes helte, andre er der for at forskønne byen, men de fleste er der også for at belære de forbipasserende om kunst, kultur og historie. De er med til at binde os sammen som by og nation.

Her er en række ture med mange skulpturer, men man kan også få arrangeret sin helt egen tur blandt skulpturer i København. Kontakt mig for flere oplysninger.

Rytterstatuerne

Absalon på Højbro Plads
Carl Nielsen ved Nyboder
Chr. V på Amalienborg

En tur med de kendte rytterstatuer. Vi starter med Carl Nielsen statuen ved Nyboder og går over Amalienborg og Kgs. Nytorv til Christiansborg hvor vi slutter på Ridebanen. Undervejs ser vi også andre skulpturer uden hest.

Langelinie og Churchillparken

Det genmodificerede paridis
Ivar Huitfeldt monumentet
Gefionspringvandet

Langelinie er et spændende område hvor skulpturerne står tæt. Den mest kendte er jo Den lille havfrue, men faktisk er der hele tre havfruer i området. Efter Gefionspringvandet kommer vi ind i Churchillparken, hvor tidligere Frihedsmuseet lå. Her er en del mindesmærker for 2. Verdenskrig og tiden deromkring.

Rådhuspladsen og indre by

Døden og moderen
Caritasbrønden
Dragespringvandet

Vi starter ved Ny Carlsberg Glyptoteket - et hus fyldt med skulpturer. Derfra går turen over Rådhuspladsen, Vartov og Vandkunsten og videre til Frue Plads. Turen går herefter over Strøget og slutter ved Rundetårn.

Kongens Have og Botanisk Have

Ekko
Viggo Hørup
H.C. Andersen
Diskoskaster

En tur rundt i nogle af byens skønneste parker. Vi starter ved hovedindgangen til  Botanisk Have i Østre Farimagsgade. Her ser vi en del afstøbninger af antikke skulpturer. Herefter en rundtur i Kongens Have som har mange skulpturer af nogle af de største kunstnere. Vi slutter med Rudolph Tegners relief lige udenfor haven - på Gothersgade.

Ørstedsparken og omegn

Vinsugende satyrdreng
Nathalie Zahle
H.C. Ørsted
Anders Sandøe Ørsted
Berthel Thorvaldsen

En rundtur i denne smukke park der har rigtig mange skulpturer. Her en del afstøbninger af antikke græske skulpturer opstillet af brygger Carl Jacobsen og betalt af hans legat, Albertina. Men her er også en række nyere skulpturer, bl.a. to monumenter over hver af brødrene Ørsted, der har givet navn til parken.

Nørrebro

Blågårds Plads
Fredens Port
Siddende unge mennesker
Granskende pige
Artemisspringvandet

En tur rundt på indre Nørrebro der starter i Fredens Park. Herfra går turen langs søerne til Dr. Louises Bro og videre til Blågårds Plads. Herfra går vi til Sankt Hans Torv og Møllegade for så at krydse Assistens Kirkegård til Hans Tavsens Park hvor turen slutter.

Frederiksberg Valby

Mand og kvinde, Frederiksberg Rådhus
Holger Drachmann
Frederik 6. Frederiksberg Have
Jesuskirken, Valby
Elefantporten, Carlsberg

En længere gåtur. Vi starter ved Frederiksberg Rådhus og går af Allégade til Frederiksberg Have. Vi passerer Frederiksberg Slot og går over i Søndermarken hvor vi møder Oehlenschlæger og fortsætter til det arkitektoniske mesterværk, Jesuskirken for at slutte af ved indgangen til Carlsberg og kigge ind til Carl Jacobsens Villa, der engang rummede Danmarks største skulptursamling.

Kulturtur på Bispebjerg

Hanne Varming: Kone på kasse
Jens Bregnø: Den humane sygepleje
Bjørn Nørgaard: Slangen
Kai Nielsen: Århuspigen

En kulturel rundtur på Bispebjerg hvor vi ser skulpturer og arkitektur. Vi starter ved foden af Bispebjerg Bakke og går gennem Bjørn Nørgaards, Slangen og gennem Bispebjerg Hospital som har en fin samling skulpturer. Vi slutter På Bjerget med at se Grundtvigskirken.

Gadegalleriet NordVest

Dabsmyla
Mason Saltarelli
Anders Brinch
Lady Aiko
Boy Kong
Husk mit navn

En rundtur i Københavns Nord Vest kvarter hvor vi ser Gadegalleriet, der er 16 gavle i andelsboligforeningen Mønten der alle har et fantastisk maleri. Vi starter på Møntmester Plads og går rundt om boligforeningen og ser streetart af verdenseliten inden for genren - folk der startede med spraydåsen som graffitimalere, men som blev professionelle og kunne leve godt af det. En farverig og livsbekræftende tur.

Klik på billederne for at se dem i større format

Ugens skulptur på Facebook
Niels Juel, Indre by
Frederik den 7., Christiansborg
Dronning Caroline Amalie, Kongens Have
Adam Oehlenschløger, Frederiksberg
Tycho Brahe, Botanisk Have
Michelangelos Moses, Nørrebro
Valkyrie, Esplanaden