Til forsiden
 
Udskriv siden

Foredrag

Jeg har forskellige foredrag som jeg har holdt rundt omkring - og som jeg gerne kommer og holder igen.

Skulpturer i København
Et billedforedrag om skulpturer og mindesmærker i det offentlige rum i hele hovedstadsområdet. Her gennemgår jeg skulpturernes kunsthistorie med mine egne billeder af skulpturer i København som bliver sat ind i kunsthistorien og placeret i den almindelige historie og i Københavns historie.

Boghandlerne i din by
Jeg fortæller hele historien om boghandelens udvikling, indvikling og afvikling gennem tiderne med udgangspunkt i boghandlerne i den by eller egn hvor foredraget holdes. Jeg viser billeder af de lokale boghandlere hvor jeg har dem. Et foredrag specielt egnet til lokalhistoriske arkiver og foreninger.

Mig og Dan Turèll
Da Dan Turèll døde i 1993 havde han udgivet omkring 85 bøger. Jeg fortæller om digteren, forfatteren, showmanden og mediemennesket Turèll som jeg fulgte ham som interesseret læser - og også som samler af hans mange bøger. Jeg kommer rundt om hele forfatterskabet og viser billeder af en del af de mange bøger, med hovedvægt på de mere sjældne. Jeg prøver også at placere ham i hans egen tid - som også er min tid - og giver mit bud på hvem manden var.

Oplæsning
Jeg læser gerne mine egne digte op. Jeg har udgivet tre digtsamlinger, hvor "Gør det noget oftere" er den seneste - en bog med de bedste digte fra hele forfatterskabet, udvalgt af Bue Nordström. Jeg læser digte og fortæller historier om digtene og om hvad der inspirerede til dem.
Bibliotekernes lektørudtalelse skrev bl.a.: "Digtene er mangefarvede, tilgængelige, evigtgyldige med humor og alvor hånd i hånd. Tidsløse og alligevel berørte af tid".

Foredrag i Byhistorisk Selskab for Vejle, 11. marts 2015 (Foto: Vibeke Østergaard)